Трудовий колектив ПАТ «Миколаївобленерго» негативно відноситься до появи у засобах масової інформації неправдивої та недостовірної інформації стосовно Генерального директора ПАТ «Миколаївобленерго» Сивака Олега Петровича та взаємовідносин Товариства з ДП «Суднобудівний завод імені 61-го комунара».

Генеральний директор ПАТ «Миколаївобленерго» Олег Петрович Сивак порядна людина та патріот України. Під керівництвом Олега Петровича наше підприємство та його трудовий колектив неодноразово здійснювало підтримку збройних сил України. Багато працівників підприємства були мобілізовані та захищають територіальну цілісність держави. Підприємство надавало і надає підтримку мобілізованим працівникам. За останні декілька років підприємство та трудовий колектив надало велику фінансову та матеріальну допомогу збройним силам України. За рахунок підприємства та силами його працівників були відновлені БТРів.

ПАТ «Миколаївобленерго» віднесено до стратегічних підприємств та відноситься до підприємств державного сектору економіки. Розрахунки за спожиту електроенергію є запорука забезпечення економічного розвитку держави та територіальної цілісності України.

Несплата ДП «Суднобудівний завод імені 61-го комунара» за спожиту електроенергію приводить до виникнення заборгованості Товариства перед ДП «Енергоринок». Для ПАТ «Миколаївобленерго» з боку НКРЕКП починаючи з липня 2015 року періодично вводяться штрафні санкції.

Незважаючи на всі вжити заходи стосовно стягнення заборгованості з ДП «Суднобудівний завод імені 61-го комунара», заборгованість продовжує збільшуватися.

ПАТ «Миколаївобленерго» не має необхідних та достатніх важелів для реального примусового погашення заборгованості Заводу перед Товариством. Відключення Заводу від електроенергії є законним заходом боротьби з боржниками. До впровадження відключення Товариством неодноразово ініціювалось проведення переговорів з керівництвом ДП «Суднобудівний завод імені 61-го комунара» стосовно погашення заборгованості. Але керівництво ДП «Суднобудівний завод імені 61-го комунара» чомусь вважає, що ПАТ «Миколаївобленерго» зобов’язано постачати електричну енергії ДП «Суднобудівний завод імені 61-го комунара» незважаючи на мільйонні борги, які Завод не сплачує енергопостачальнику.

Заробітна плата працівників ПАТ «Миколаївобленерго» напряму залишить від належної оплати за спожиту електроенергію споживачами Миколаївської області. Постійна несплата за спожиту електричну енергію ДП «Суднобудівний завод імені 61-го комунара», як крупного споживача, призводить до появи загрози несплати заробітної плати працівникам ПАТ «Миколаївобленерго». Генеральний директор ПАТ «Миколаївобленерго» Олег Сивак здійснює всі можливі заходи по забезпеченню фінансової стабільності підприємства та забезпеченню виплати заробітної плати більше 3700 працівникам Товариства. Товариство вимушено укладати кредитні договори з банками для забезпечення розрахунків з ДП «Енергоринок» та сплати заробітної плати своїм працівникам.

Трудовий колектив ПАТ «Миколаївобленерго» підтримує свого керівника та вважає що несплата ДП «Суднобудівний завод імені 61-го комунара» за спожиту електроенергію, відмові від погашення існуючої заборгованості, разом з відверто-брехливими заявами у СМІ є «економічної диверсією» яка направлена на підрив енергетичної галузі у Миколаївської області та дестабілізації роботи ПАТ «Миколаївобленерго».

Трудовий колектив ПАТ «Миколаївобленерго»